M&M cookies

Min egen vri på en “Chocolate chip cookie” oppskrift jeg fikk det året jeg var i USA. Siden den gang har jeg laget disse cookiene en gang i året, og det er til jul. Får man ikke tak i ekte sjokolade M&Ms, så er det bare å bruke Non Stop eller Smarties.

Ingredienser:
1/2 cup shortening
1/2 cup smør eller margarin
1 cup brun farin
1/2 cup sukker
1/2 teskje bakepulver
2 egg
1 teskje vaniljesukker
2 1/2 cups mel
2-3 cups sjokolade M&Ms

Shortening er noe som vi ikke har i Norge, men som fungerer på samme måte som smør/margarin. Forskjellen er at det er et helt vegetabilsk produkt (jeg elsker “Crisco”, som de bruker i USA). Når man ikke kan bruke shortening i en oppskrift, så erstatter man bare dette med smør eller margarin. Cookiene blir like gode; jeg har forsøkt begge variantene.  1 cup = 2,4 dl.

Visp shortening og smør/margarin i en bolle med mikser i ca. 30 sek. Ha i brun farin, sukker og bakepulver, og visp til alt er blandet. Ha i egg og vaniljesukker, og visp til alt er godt blandet. Visp inn så mye mel du klarer, og rør til slutt inn resten av melet og M&Ms.

Bruk to teskjeer og form deigen til kuler som du setter ca. 5 cm fra hverandre på plata. Stek cookiene på 190 grader i 8-10 min eller til kantene er lysebrune. Avkjøl på rist. Lager ca. 60 cookies.

Jula_70-sm

M&M cookies er kjempegodt. Jeg pleier å lage trippel porsjon, for borte blir de alltid. Og så er det fint å kunne gi bort noen, også…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *