Dekadent sjokoladekake

Som den sjokoladekakeelskeren jeg er, så kan jeg aldri motstå sjansen til å prøve en ny oppskrift. Oppskriften brukte i utgangspunktet espressopulver, men man bruker det man har i huset, så jeg brukte sterk espressokapsel fra Nespresso i stedet.

Ingredienser

Kake:
4,5 dl hvetemel
4,5 dl sukker
1,7 dl kakaopulver
2 ts bakepulver
1,5 ts natron
1 ts salt
1 ts sterk kaffe
2,2 dl melk
1 dl nøytral matolje
2 egg
2 ts vaniljeekstrakt
1 dl kokende vann

Sjokoladekrem:
360 g smeltet smør
2,25 dl kakaopulver
900 g melis
1 dl melk
2 ts vaniljeekstrakt
1/2 ts sterk kaffe

Slik gjør du

Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og bland godt.

Ha i melk, olje, egg, vaniljeekstrakt og kaffe, og miks dette til alt er godt blandet. Sett mikseren på lav speed og bland forsiktig inn det kokende vannet. Kjør så mikseren på high speed i 1 minutt, for å skape en luftig røre.

Ha kakerøren i en springform og stek på 180 grader i ca 30-35 min. La kaken avkjøles i minst 10 min før du tar på sjokoladekremen.

For å lage sjokoladekremen, ha kakaopulver og smeltet smør i en bolle og bland godt. Ha i melis og melk vekselsvis. Bland inn vaniljeekstrakt og kaffe, og bland alt godt.

Del kaken i to og ha på sjokoladekrem i midten. Ha så resten av sjokoladekremen på utsiden av kaken.

dekadent1

dekadent2

dekadent3

dekadent4
Et forsøk på å lage hjerte på toppen av kaken, men de små perlene ville ikke holde seg ordentlig innenfor malen jeg brukte. 😀

One thought on “Dekadent sjokoladekake

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *