Kvikklunsjkake (aka Sarahs enhjørningkake)

Sarah ønsket seg KitKatkake til konfirmasjonen sin, men siden vi ikke fikk tak i KitKat laget jeg min egen variant med KvikkLunsj. Hun ville også ha en enhjørning som kaketopper, og ikke en vanlig konfirmantfigur på toppen av kaka.

Det ble litt prøving underveis, siden jeg ikke helt visste hvor mange Kvikklunsj-sjokolader jeg trengte eller hvor stor sjokoladekake jeg trengte for å fylle høyden på sjokoladestripene best mulig.

Jeg laget først en sjokoladekake av oppskriften på Saftig sjokoladekake, men oppdaget så fort den var ferdig at det ikke ble høyt nok, så jeg laget en til med en gang. Det ble altså to sjokoladekaker oppå hverandre. Her har jeg doblet oppskriften, slik at begge kan lages samtidig.

Jeg hadde kjøpt 12 KvikkLunsj-sjokolader, for jeg hadde beregnet at det skulle passe sånn ca til kakeformen min. Jeg brukte 11 av dem og en stripe av den siste, så det holdt bra.

For å lage pynten på toppen i farger som passet til konfirmasjonstemaet «rosa, sølv og enhjørninger» fant jeg ut at jeg kunne lage min egen «enhjørningblanding». Ofte brukes det M&Ms som pynt på de amerikanske kakene, men det passet ikke på denne kaken her. Så jeg kjøpte minimarshmellows i lyse farger, rosa kakepynt i forskjellige versjoner og sølvperler. I tillegg tok jeg det jeg hadde i bakeskapet fra før. Dette er nemlig en perfekt måte å bruke opp rester på!

Ingredienser

Kake:
340 g hvetemel
6 ss kakaopulver
4 ts bakepulver
440 g sukker
4 ts vaniljeekstrakt
4 dl melk
340 g smeltet smør
4 egg

Sjokoladesmørkrem:
260 g mykt smør
800 g siktet melis
2 ts vaniljeekstrakt eller 3 ts vaniljesukker
4 ss melk
5 ss kakaopulver

Pynt:
12 pakker KvikkLunsj (eller KitKat)
Sølvkuler
Mini marshmellows
Rosa strøssel
Bånd til å holde kaka sammen

Slik gjør du

Miks mel, kakaopulver, bakepulver, sukker og vaniljeekstrakt i en bolle. Smelt smøret og bland inn med resten av ingrediensene. Tilsett melk og egg. Bland alt godt sammen. Del røren i to, og hell den i to små springformer, ca. 24 cm.

Stekes på 180 grader i ca. 35 min.

La kakene avkjøles helt før du begynner å montere den og ta på smørkremen.

Bland smør og melis til smørkremen. Smak til med vaniljeekstrakt, og miks inn litt melk til kremen har fått den konsistensen du ønsker. Bland inn kakaopulveret.

Hvis du bare ønsker to lag i kaken kan du lage halv oppskrift av sjokoladesmørkremen. Hvis du ønsker å dele begge kakene i to lag, lager du hele oppskriften.

Monter de to eller fire lagene med kake på et kakefat, med sjokoladekrem mellom lagene, og smør godt med sjokoladekrem over hele kaken, spesielt langs kanten av kaken. Pakk ut all sjokoladen og sett KvikkLunsj langs kanten, før kremen begynner å stivne. Pass på at alle sjokoladeplatene står samme vegen, så ingen storker står opp-ned. Fest så båndet rundt kaka, så sjokoladene holder seg på plass. Så er det bare å fylle så høyt du ønsker med pynt innenfor ringen av KvikkLunsj.

Jeg puttet all pynten i en ziplockpose og ristet godt til alt var godt blandet. Så var det bare å helle den over toppen av sjokoladekaka og plassere enhjørningen på toppen.

Legg gjerne igjen en link til din versjon av denne kaka under dette blogginnlegget.

Lykke til og bon appétit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.